21 Mayıs 2019, Salı
Ana Sayfa / Ders Notları / Bilgisayar Dersi Final Sınavı Soruları
Temel bilgi teknolojileri sınav soruları
bilgisayar dersi final soruları

Bilgisayar Dersi Final Sınavı Soruları

Bilgisayar dersi, Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersi, Bilgi Teknolojileri adı altında verilen dersine ait öğrenciler için hazırlanan final sorularına ulaşabilirsiniz. Final sınavı ağırlığı genelde %60, vize ağırlığı genelde %40 olan üniversitelerde notunuzu yüksek tutmak için aşağıdaki sorulara çalışabilirsiniz. Windows donanım ve Word konularını kapsayan soruları dikkatle çözerek kendinizi test edebilirsiniz. Yorum kısmına üye olmadan tartışmaya katılabilirsiniz.

Donanım ve Windows Soruları

1- İşlemcinin Tanımı hangi şıkta doğru verilmiştir?
a) Bilgisayarın giriş birimidir
b) Aritmetiksel ve mantıksal işlemleri yapar
c) Anakarttan aldığı komutları Sabitdiske aktarır
d) Sabitdiskten aldığı komutları Anakarta aktarır

2- Aşağıdakilerden hangisi Windows10 da dosya veya klasörlerin kopyalanması için geçerli bir yöntem değildir?
a) Sağ tuş – Kopyala
b) Düzen menüsü – Kopyala
c) Araç çubuğu – Kopyala
d) Dosya menüsü – Kopyala

3- Geri dönüşüm kutusunda bulunan herhangi bir dosyayı silindiği yere geri almak için hangisi kullanılır?
a) Dosya Seçilir – Sağ tuş – Geri yükle
b) Dosya Seçilir – Görünüm – Geri Yükle
c) Dosya Menüsü – Gönder
d) Dosya Seçilir – Sağ tuş – Gönder

4- Aşağıdakilerden hangisinde Not defteri ve Paint Programlarında hazırlanan dosyaların uzantıları doğru olarak belirtilmiştir?
a) TXT (Not Defteri), BMP (Paint)
b) DOC (Not Defteri), TXT (Paint)
c) DOC (Not Defteri), XLS (Paint)
d) EXE (Not Defteri), BMP (Paint)

5- Bilgisayarın RAM’i, İşlemcisi ve kurulu cihazlar nereden görülebilir?
a) Denetim Masası – Görüntü
b) Denetim Masası – Program Ekle/Kaldır
c) Denetim Masası – Yeni Donanım Ekle
d) Denetim Masası – Sistem

6- Windows ’da ALT+TAB tuşunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Denetim Menüsünü açar.
b) Başlat Menüsünü açar.
c) Çalışan programlar arası geçişi sağlar.
d) Açık olan tüm programları kapatır.

7- Windows10’da açık olan herhangi bir program nasıl kapatılır?
a) Ctrl +Tab
b) Alt + Tab
c) Ctrl + F4
d) Alt + F4

8- Hangisi “Geri Al” işleminin kısayol tuşudur?
a) Ctrl + E
b) Ctrl + Z
c) Alt + Z
d) Shift + Yön tuşları

  1. Cd-Rom
  2. Ram Bellek
  3. İşlemci
    9- Yukardakilerin hangisi ya da hangileri bilgisayarın işlem hızını etkiler?
    a) 1 ve 2
    b) 2 ve 3
    c) Yalnız 2
    d) 1, 2, 3

Microsoft Word Soruları

10- Word’de Sayfayı dikey durumdan yatay duruma getirmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
a) Sayfa düzeni – Kenar boşlukları
b) Sayfa düzeni – Boyut
c) Sayfa düzeni – Yönlendirme
d) Sayfa düzeni – Sütunlar

11- H2O – 100m3(alt/üst simge) gibi metin ayarlarını nereden yapabiliriz?
a) Giriş – Pano
b) Giriş – Paragraf
c) Giriş – Stiller
d) Giriş – Yazı Tipi

12- Microsoft penceresinde belgemizi sütunlara bölmek için hangi yöntem izlenir?
a) Görünüm – Sütunlar
b) Başvurular – Sütunlar
c) Tasarım – Sütunlar
d) Sayfa düzeni – Sütunlar

13- Tablodaki birkaç hücreyi tek hücre haline getiren komut aşağıdakilerden hangisidir?
a) Hücreleri birleştir
b) Hücreleri böl
c) Tabloyu böl
d) Otomatik sığdır

14- Microsoft Word programında metin içerisinde istenilen kelimeyi aratmak için hangi komutlar kullanılır?
a) Ekle –Git
b) Ekle –Bul
c) Giriş –Git
d) Giriş –Bul

15- Microsoft Wordde yandaki düğmenin görevi nedir?
a) Seçili Resmin sayfadaki konumunu ayarlar
b) Seçili olan metni sağa doğru kaydırır
c) Seçili bir paragrafın yönünü belirler
d) Belgemize resim eklemeyi sağlar

16- Microsoft Word’de yandaki düğmenin görevi nedir?
a) Fırça biçimlerini ekrana getirir
b) Çizim araç çubuğu grubunu etkin yapar
c) Biçim boyacısıdır, seçili metnin biçimini kopyalar
d) Çizgi çizme işlemini başlatır

17- Microsoft Word’de Biçim sekmesi ile ilgili hangisi doğrudur?
a) Metin seçildiğinde aktif olur / kullanılır
b) Resim seçildiğinde aktif olur / kullanılır
c) Sütunlar seçildiğinde aktif olur / kullanılır
d) Tablo seçildiğinde aktif olur / kullanılır

18- Microsoft Word’de Şekil Anahattı ‘nın görevi hangi şıkta doğru verilmiştir?
a) Şeklin dış çizgi rengini belirler
b) Seçili metnin çerçevesini belirler
c) Sayfa kenarlığı belirlenir
d) Filigran özelliklerini belirler

19- Microsoft Word’de Cetvel hangi sekmeden aktif edilir?
a) Giriş
b) Ekle
c) Sayfa Düzeni
d) Görünüm

20- Microsoft Word’de “Kesmeler – Sonraki Sayfa” komutunun görevi nedir?
a) Bulunan sayfa ile sonraki sayfayı birleştirir
b) Sayfa numarası ekler
c) Bölüm sonu ekler – Yeni bölümü sonraki sayfadan başlatır.
d) Önceki bölüm ile yeni bölümü birleştirir.

Cevaplar

1-b

2-d

3-a

4-a

5-d

6-c

7-d

8-b

9-b

10-c

11-d

12-d

13-a

14-d

15-a

16-c

17-b

18-a

19-d

20-c